Híreink

[2015.02.20.]

Sajóvölgye Takarék: Fiatalos csapat, fiatalos lendülettel

57 éves múlt, a lakosság, a családok szolgálatában, kiváló forintosítási ajánlat az ügyfeleknek.

Tovább >>

 A Sajóvölgye Takarékszövetkezet kazincbarcikai központjában az elmúlt évben, május 23-án évértékelő küldöttgyűlést tartottak, ahol tisztségviselő-választás is történt: elnök-ügyvezetőnek dr. Kriston Krisztiánt választották meg. Sok változás történt azóta a banki szektorban is, dr.Kriston Krisztiánt arról kérdeztük, hogy mik az eddigi tapasztalatai. Messzebbről kell kezdenem, hiszen a Sajóvölgye Takarékszövetkezet mögött több mint öt és fél évtizedes sikeres múlt van, bár egy pénzintézetnél mindig csak a jövő számít- jelentette ki dr. Kriston Krisztián. 57 esztendővel ezelőtt alakultunk, és reménykedésre ad okot számunkra az, hogy a Takarékszövetkezeti Integráció egyik legképzettebb, legrátermettebb csapatát mondhatjuk magunkénak. A felsőfokú, illetve bankszakmai végzettségű kollégák aránya évről évre növekszik, ami a fiatalos, dinamikus tettvággyal rendkívül erős kombinációt alkot. Ezt a kombinációt támogatja az igazgatóság, a felügyelőbizottság tapasztalata, kapcsolati tőkéje. Büszkék vagyunk ezekre a hosszú évek alatt tudatosan megteremtett értékeinkre és emelt fővel használjuk őket, használjuk ki őket! Elődeink évről évre megtalálták azt az üzletpolitikát, aminek megvalósítása eredményre vezetett, és pénzintézetünk, a vidék bankja folyamatosan nőtt, mindig fejlődtünk. Jelenleg 32 kirendeltséggel állunk az ügyfelek rendelkezésére 3 megyében, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Nógrádban és Pest megyében. 2010-ben csatlakoztunk a Takarékpont hálózathoz. A takarékszövetkezet üzletpolitikájában mindig az óvatos kamatpolitikát és az ügyfél centrikusságot helyezi előtérbe. Jelenleg 63 önkormányzat számláját vezetjük. Takarékszövetkezetünk 2003-ban elfogadott középtávú üzleti stratégiája ma is mérvadó számunkra: „A Sajóvölgye Takarékszövetkezet arra törekszik, hogy szövetkezeti értékeinek birtokában a jog és a helyi sajátságos környezetben a működési területén a lehető legteljesebb körű, magas színvonalú és megbízható szolgáltatást nyújtson tagjai, a falusi és városi lakosság, kisvállalkozók, helyi önkormányzatok részére, amelyen keresztül a tagság és az ügyfelek erősítése és megőrzése a cél.”

 • Mérföldkő a garanciaközösség

Hiszünk abban, hogy a bankszektorban végbement változások egy biztató jövőt készítettek elő, és a takarékszövetkezetek családja Magyarország pénzügyi piacából nagyobb szeletet tud majd megszerezni - érvelt dr. Kriston Krisztián. A takarékszövetkezetek integrációs folyamatában mérföldkövet jelent a garanciaközösség létrejötte tavaly december 10-én, mely 300 milliárd forintnyi tőkével gyakorlatilag 100 százalékos védelmet nyújt a betéteseknek. A 300 milliárd forintnyi konszolidált tőkehátteret a takarékszövetkezetek, a Szövetkezeti Intézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) és a Takarékbank együtt biztosítják, együttesen fedezik a működés kockázatait. A takarékok ügyfelei számára sokkal nagyobb, kettős biztonságot jelent az új működési modell: a betéteket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ugyanúgy védi, mint minden más pénzintézet esetében, de ezen felül a betétesek megtakarításait a takarékszövetkezetek saját, új tőkefedezeti alapja is védi. A kettős betétvédelem a biztonság tekintetében jelentős előrelépés, mivel gyakorlatilag 100 százalékos védelmet nyújt az ügyfeleknek. A takarékszövetkezetek és a kereskedelmi bankok között a legnagyobb különbség talán az ügyfélközelség és a rugalmasság. Az országban több mint ezer olyan település van, ahol bankfiókként csak takarékszövetkezet működik. A Sajóvölgye Takarékszövetkezet munkatársai ugyanabban a kis közösségben élnek, mint az ügyfeleink, így sokkal jobban ismerik őket és az igényeiket, amelyekre rugalmasan tudnak reagálni és nyitottabbak a kisebb hitelügyletek irányába is. Fontos cél, hogy a takarékszövetkezeti rendszer méltó konkurenciája legyen a kereskedelmi bankoknak. Abban persze nem lesz változás, hogy alapvetően a vidéki Magyarország pénzügyi szolgáltatója maradunk. Ez hatalmas piac, ahol tovább erősíthetjük piaci részesedésünket.

 • A lakosság bizalma töretlen

A Sajóvölgye Takarékszövetkezet egy fiatal csapat, tele fiatalos lendülettel - fogalmazott dr. Kriston Krisztián. Az 57 éves múlt tapasztalata azonban olyan érték, amit bűn lenne nem kihasználnunk! Mindig is a lakosság, a családok szolgálatában álltunk, most is ezt tesszük. A tagság bizalma töretlen irántunk: ugyanannyi tagja van a Sajóvölgye Takarékszövetkezetnek, mint korábban. Továbbra is a lakosság a legfőbb partnerünk! Örvendetes, hogy egyre több önkormányzat számláját vezetjük. Munkavállalóink száma meghaladja a 140-et, az elmúlt időszakban nyolc új fiatal képzett munkavállalót vettünk fel. Gárdánk alkalmas a megnövekedett feladatok teljesítésére. Most egy átmeneti időszakot élnek a takarékszövetkezetek, de a jövőben még nagyobb lehetőségek előtt állnak, így mi is. Komoly előny, hogy az összehangolt működésnek köszönhetően egységesen piac- és versenyképes termékeket és szolgáltatásokat fogunk tudni nyújtani. Széles körű a kínálatunk ügyfeleink számára. Az egyik vezértermék most a Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap, ezt azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik az ingatlanpiaci hozamokból való részesedésért cserébe hajlandóak középtávra befektetni megtakarításukat. Kiváló ajánlattal várjuk ügyfeleinket a bármely más banknál felvett devizahitelük kiváltására forintosítással. Várjuk tehát új ügyfeleinket, akik nem nálunk bankoltak ugyan, de mi gyorsan és rugalmasan elintézzük bármilyen devizahitelük forintosítását. A takarékszövetkezetek mindig is a forinthitelezésben voltak erősek. Ezért is van optimista növekedési tervünk a devizahitelek forintosítása kapcsán - fogalmazott dr. Kriston Krisztián.

(Buzafalvi Győző)

[2013.10.24.]

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatója

Tisztelt Ügyfelünk!

Tovább >>

 Ezúton tájékoztatjuk Önöket arról, hogy az Új Széchenyi terv keretében meghirdetett támogatott programok igénybe vétele esetén egy vállalkozás egy operatív program keretében többszörösen, ill. több operatív programból egyazon projekten belül azonos célra nem kaphat támogatást. Egy vállalatcsoport tagjai egybeszámítandó kedvezményezettnek számítanak, így nem nyerhetnek el többszörös támogatást ugyanazon projekt keretében.

[2013.06.11.]

Közlemény!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Sajóvölgye Takarékszövetkezet 2013. július 1-én a számlavezető rendszer átállási munkálatai miatt könyvelésre és pénztári szolgálatra is kiterjedő bankszünnapot tart.

Tovább >>

A fenti okból a benyújtott átutalási megbízások érvényesítésének és továbbításának rendje az alábbiak szerint alakul:

 • A 2013. június 28-án pénteken papír alapon 10 óra 00 perc, elektronikusan 12 óra 00 perc után benyújtott átutalási megbízások 2013. július 2-án kerülnek érvényesítésre és továbbításra.
 • 2013. június 29-én szombaton, 30-án vasárnap és július 1-én hétfőn a NETBOSS szolgáltatás keretén belül csak lekérdezésre van lehetőség, átutalási megbízásokat először csak 2013. július 2-án lehet rögzíteni, érvényesíteni és továbbítani.
 • A Home-Banking szolgáltatást használók elektronikus úton tudnak ezen időszak alatt átutalási megbízásokat rögzíteni és beküldeni, de azok szintén csak 2013. július 2-én kerülnek érvényesítésre és továbbításra.

Megértésüket köszönjük!

Sajóvölgye Takarékszövetkezet
 

[2012.12.15.]

Figyelemfelhívás

Tisztelt Ügyfelünk!

Tovább >>

Az internetes banki műveletekkel kapcsolatos, fokozott óvatosságra és elővigyázatosságra szeretnénk felhívni a figyelmét.
Számítógépes bűnözők - Európában és most már hazánkban is - egy új módszerrel próbálják meg a banki ügyfelek számláit jogosulatlanul használni. A módszer szerint a számítógépes bűnözők a nem megfelelő védelemmel rendelkező ügyfelek számítógépe, tablet-e, PC-je vagy okostelefonja felett egy kémprogram segítségével átveszik a teljes felügyeletet, miután az ügyfél interneten bejelentkezik az internetbankjába.
Ezt követően az adott bank logójával ellátott, adategyeztetésre hivatkozó, és az ügyfél türelmét kérő üzenetet jelenítenek meg a számítógép képernyőjén. Mialatt a felhasználó várakozik, a háttérben jogosulatlan pénzátutalásokat kezdeményeznek az ügyfél számlájának terhére. A visszaélések odafigyeléssel és az internetbanki műveletekre alkalmazott számítógépekre telepített megfelelő védelmével (jogtiszta és biztonsági szempontból folyamatosan frissített operációs rendszer, naprakész vírus és kémprogram védelmi megoldás használata, tűzfal használata, stb.) megakadályozhatóak!
Nagyon fontosnak tartjuk emlékeztetni arra, hogy az internetbanki felületünkre történő belépése esetén kizárólag azonosítóját és jelszavát kéri a rendszer.
Az átutalások aláírása során a korábbiaknak megfelelően egy sms értesítést kap automatikusan az Ön által megadott telefonszámra, ennek segítségével tudja hitelesíteni megbízásait.
Felhívjuk minden internetbanki szolgáltatást használó Ügyfelünk figyelmét arra, hogy amennyiben az internetbanki szolgáltatás használata során a szokásostól eltérő működést tapasztal (pl. adategyeztetésre történő felhívás jelenik meg, amely alatt a szolgáltatást nem tudja használni; az üzenetnek furcsa, nyelvtanilag hibás és magyartalan a szerkezete, a megszokottól eltérő képernyőelem, beviteli mező jelenik meg, a szokásostól eltérő pl. ismételt SMS kommunikációra történik kísérlet az adott tranzakció hitelesítés során), azonnal szakítsa meg az internetkapcsolatot az adott weboldallal és vegye fel a kapcsolatot számlavezető hitelintézetével!
Internetbanki műveletek előtt minden esetben győződjön meg arról, hogy valóban hitelintézete weboldalán jár-e! Ezt az adott oldal tanúsítványának ellenőrzésével teheti meg. Ha böngészője tanúsítványhibát jelez, hagyja el az oldalt, és jelezze ezt számlavezető hitelintézetének! Fontos, hogy adategyeztetésre hivatkozó üzenetet nem jelenítünk meg honlapunkon, vagy internet banki rendszerünkben. Az ilyen kérés szinte bizonyosan megtévesztésre irányuló próbálkozás. Javasoljuk továbbá, hogy minden problémás esetben ellenőrizze, illetve szakemberrel ellenőriztesse számítógépét és gondoskodjon a megfelelő vírusvédelmi eszközök alkalmazásáról!
Kérjük, további hasznos információk érdekében olvassa el a Magyar Bakszövetség által kiadott közleményt /http://www.bankszovetseg.hu/?hasznos-informaciok=sajtokozlemeny-5/ is.
Kérjük, a felsorolt gyanús eseteket, és eddig nem tapasztalt üzeneteket fokozott gyanakvással kezelje internet banki tranzakciói során.
 

[2012.01.26.]

FELHÍVÁS

Tisztelt Ügyfeleink! Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket egy újra megjelenő bankkártya adatszerzési módszerre. A módszer lényege, hogy az elkövetők valamelyik kártyatársaság (VISA, MasterCard) nevében küldenek e-mailt, amelyben kérik a bankkártya adataik (kártyaszám, lejárat, PIN kód, stb.) megadását adategyeztetés céljából. A levélben kiküldött link a visszaélők által létrehozott weboldalra vezeti az ügyfeleket és nem a bank, illetve kártyatársaságok oldalaira. A MasterCard ill. a VISA Kártyatársaságok, továbbá a TakarékPont Hálózathoz csatlakozott Hitelintézetek ilyen adatokat semmilyen formában nem kérnek ügyfeleiktől!

Tovább >>

Sajóvölgye Takarék

[2011.04.01.]

Kazincbarcikai Mozaik: Stabil és eredményes gazdálkodás

Nem hajszolta ügyfeleit a devizahitelekbe, így aztán a válságot is könnyebben vészeli át a Sajóvölgye Takarékszövetkezet. Az elmúlt években dinamikusan fejlődő pénzintézet iránti bizalmat mi sem jelzi jobban, minthogy a tavaly végrehajtott ötvenmilliós tőkeemelést a tagság egy az egyben le is jegyezte. „A jegyzés jelzi, hogy itt pénzt akarnak elhelyezni, és ami fontos, részjegyre, nem pedig betétre, ami bizalom az irányunkba” – ismerte el Kriston Nándor, a takarékszövetkezet elnök-ügyvezető igazgatója, akit a szokásos éves küldöttgyűlés előtt kérdeztünk a mögöttünk hagyott évről.

Tovább >>
 • Ha néhány mondatban kellene értékelnie a 2010-es évet, mit emelne ki?

A tavalyi egy kihívásokkal teli esztendő volt. Nehéz volt eldönteni, hogy melyik a helyes irány, amelyen haladva a Sajóvölgye Takarékszövetkezet tovább tud fejlődni. Stratégiánkban már korábban is hosszú távon egy növekedési pályát képzeltünk el: ezt a 2002-től tartó tendenciát az elmúlt évben is tudtuk tartani. Sok olyan mozzanat volt 2010-ben, amit szívesen kihagytunk volna az életünkből, de voltak olyanok is, amelyek megoldása komoly sikerélményt jelentett.

 • Fordítsuk le mindezt a hétköznapok nyelvére!

A bankszektornak 2010 meghatározó eleme volt a devizahitelesek problémája. Takarékszövetkezetünk ebből a szempontból kellemes helyzetben volt, hiszen az üzleti filozófiánkba az elmúlt években nem fért bele, hogy a devizahitelek irányába mozduljunk. Hogy egy példát mondjak, nyolcmilliárdos hitelállományunkból hozzávetőleg kettőszázmillió forint a devizahitel, ami két és fél százalék, vagyis egyáltalán nem meg-határozó. Ezt a fajta hitelezést az elmúlt években nem részesítettük előnyben. Ugyancsak nem erőltettük az ingatlanalapú, úgynevezett szabad felhasználású forinthiteleket sem. Ezért aztán nem találtuk szembe magunkat azzal a problémával, hogy az ügyfeleinket sorozatosan kellett volna kilakoltatnunk.

 • Ezek szerint jutott idő az építkezésre?

Tudtunk azzal foglalkozni, hogy - lehetőségeink szerint - „megmentsük” a nálunk számlát vezető vállalkozókat, hogy csak pénzügyi gondok miatt ne menjenek tönkre. Aki racionálisan gazdálkodik, a termékének van piaca – akár szolgáltatás, akár kézzelfogható termék -, azokat igyekeztünk pénzügyileg finanszírozni. Sok önkormányzat került hozzánk – most már negyvenhét helyhatóságnak vezetjük a számláját -, ezzel biztosan piacvezetők vagyunk a környéken. Ugyancsak 2011-nek egy pozitív mozzanata volt számunkra, hogy a kormány kinyilvánította: a takarékszövetkezeteket, mint teljesen magyar tulajdonú pénzintézeteket a vidék bankjaként kívánja kezelni.

 • Hogyan alakult az eredményesség a nógrádi térségben, amely három éve olvadt a Sajóvölgyébe?

Dinamikus piac lett. Amikor Magyarországon a betétállomány éves viszonylatban csökkent, nálunk ebben a térségben harminc százalékot nőtt. A beolvadáskor éppen az volt a célunk a nógrádi résszel, hogy forrásokat és piacokat szerezzünk.

 • Mi a siker legfontosabb eleme?

A takarékszövetkezetnek létrejött az a dolgozói magja, amely képes és alkalmas arra, hogy egy új helyzetre gyorsan reagáljon. Mi tudtunk olyan sebességgel válaszolni a felmerülő problémákra, de a kínálkozó lehetőségekre is, ami időkésleltetés nélkül a takarékszövetkezetnek bevételt, jövedelmet, nyereséget eredményezett. Összességében takarékszövetkezetünk most már egy biztos alapokkal rendelkező kis bank. A továbbfejlődésnek mind a piaci, mind a tőkealapja rendelkezésünkre áll. Dolgozóink kellően felkészültek, hogy az adott helyzethez gyorsan és rugalmasan alkalmazkodjanak. A termékszerkezetünk ügyfeleink szerint is nagyon korszerű. Ez nagyrészt köszönhető a Takarékpont-hálózatnak is, melynek 2009-ben lettünk tagjai.

 • Még mindig kiemelt fontosságú a Sajóvölgyének a mecénási tevékenység?

Ennek a kis banknak a működési formája szövetkezet, és ebből adódóan az alapelvek megjelennek: az egymásért való tenni akarás, a mások problémáiba, gondjaiba való belegondolás, a segíteni akarás, azaz a szolidaritás. Egy demokratikus rendszerben azok a cégek, magánszemélyek, akik az átlagosnál jobb eredményeket tudnak felmutatni, valamilyen módon szinte kötelesek részt venni a kultúra, a sport, az egészségügy, az oktatás támogatásában. Ez az üzleti, tagi stratégiánknak egy nagyon fontos eleme.

 • Hogyan látja az előttünk álló időszakot?

Minden bank keresi a helyét. Amennyiben a kormány valóban érvényt szerez annak a szándékának, amit megfogalmazott a miniszterelnök és több kormánytag is - hogy a takarékszövetkezeteket a vidék bankjának tekintik - ebben az esetben a takarékszövetkezetek a mostaninál jóval komolyabb pozíciót foglalhatnak el a jövőben. Nem titok, szívesen vennénk részt szélesebb körben a pénzügyi igények kielégítésében. A takarékszövetkezeti rendszer alkalmas is erre, hiszen 1600 fiókja van az országban, ami jelentős szám. Az egységes fellépés erejét pedig növeli a TakarékPont-hálózat, amelynek – ahogy az előbb már említettem - a Sajóvölgye Takarékszövetkezet is tagja.

[2011.03.23.]

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy immár egy teljesen új szerkezetű és megjelenésű weboldallal várjuk minden meglévő és leendő Ügyfelünket.

Tovább >>

Reméljük, hogy a TakarékPont hálózat szellemében kialakított új weboldalunkat minden érdeklődő nagy megelégedéssel fogja használni. 

[2010.10.22.]

Nógrád Megyei Hírlap: Új fiókot épített a Sajóvölgye Vanyarcon

Szlovák népdallal és brindzás haluskával fogadták tegnap Vanyarcon a Sajóvölgye Takarékszövetkezet új fióképületének átadásán megjelent vendégeket, köztük Becsó Zsolt országgyűlési képviselőt, a megyei közgyűlés elnökét, és Szabó Leventét, a Takarékbank Zrt. ügyvezetőjét. A rendezvényen megjelentek a helyi önkormányzat tagjai és a társ takarékszövetkezetek vezetői is.

Tovább >>
image

Új, zöldmezős beruházás keretében létesített fiókba költözött a Sajóvölgye Takarékszövetkezet helyi fiókja. Az átadási ünnepségen Kriston Nándor elnök-ügyvezető emlékeztetett rá, hogy pont egy éve találkozott a település polgármesterével, s tett ígéretet rá, hogy a megnövekedett igényeknek megfelelő fiókot építenek. Az ígéretet tett követte, s mára már áll az impozáns épület.

Kriston Nándor a szép számú hallgatóság előtt bejelentette, hogy véget ért a Háromkő Takarékszövetkezet és a Sajóvölgye Takarékszövetkezet egyesülési folyamata. Az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy jó döntés volt a nehéz gazdasági helyzetbe került nógrádi kisbank megmentése, hiszen már az elmúlt évben 23 százalékkal, vagyis az országos átlagot jóval meghaladóan nőtt az átvett fiókok betétállománya, Vanyarcon ez a mutató elérte a 20 százalékot. Ugyancsak jelentősen emelkedtek a hitel kihelyezések is, ami azt is mutatja, hogy a nógrádi térségben a gazdasági válság ellenére is bíznak a takarékszövetkezetekben, a kizárólag magyar tulajdonú kisbankokban.

Az elnök-ügyvezető elmondta, hogy az országot sújtó pénzügyi válság, illetve a bankadó ellenére is hozzáláttak a fiókhálózat korszerűsítéséhez, a dizájn váltáshoz. Cereddel kezdődött a sor, majd Karancslapujtőn csinosították meg az egységet. Mátraterenye, Kalló, Nagybátony és Buják után pár hete Kisterenyén egy teljesen új fiókot nyitottak. A folyamat betetőzéseként szólt a vanyarci fióknyitásról, amely a takarékok vidéki szerepvállalásának szép szimbóluma.

 - Az országos politika fölismerte a kizárólag hazai tulajdonban lévő takarékok jelentőségét, s a jövőben az egyes fiókok a vidéki gazdaságfejlesztés fontos szereplőivé válhatnak - mondotta. A Sajóvölgye már most is szép eredményekkel büszkélkedhet, hiszen a lakossági és vállalkozói ügyfeleken túl immár 40 önkormányzat számláját is vezeti. Záró gondolatai között ajánlotta szolgáltatásaikat a helyi képviselő-testület figyelmébe, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik a fiók létrejöttében segédkeztek.

Tíz éve még arról kellett győzködni a Háromkő vezetését, hogy ne zárják be a vanyarci egységet - ezt már Kollár András, leköszönt polgármester mondta el. Majd utalt rá, hogy az építési szándék bejelentését követően a testület mindent megtett, hogy gyorsítsa az ilyenkor szokásos eljárást. Megköszönte az új fiók létesítését Hrncsjár Mihályné, újonnan választott polgármester is, majd a sajtó számára elárulta, hogy a jövő héten viszi testület elé a bank váltás napirendjét.

A több mint 30 milliós beruházással megvalósult fiókban Becsó Zsolt méltatta a takarékok jelentőségét, összefüggésben azzal a kormányzati szándékkal, hogy a takarékok feltőkésítésével fontos szerepet szánnak számukra a gazdaság, elsősorban is a kkv szektor finanszírozásában. Hasonló gondolatokkal mondott pohárköszöntőt Szabó Levente is, aki az integráció erősödését látja a vidéki fiókhálózat szép eredményeiben. Ezt követően Kriston Nándor haluska kóstolóra invitálta az egybegyűlteket, az evangélikus gyülekezeti házba.

(T. Németh László)

www.kavosz.hu:80/sajtofigyelo/475-nograd-megyei-hirlap-uj-fiokot-epitett-a-sajovolgye-vanyarcon

[2010.08.19.]

Grátisz: TakarékPont, az új lehetőség!

Tavaly május elsejével megújult, minden eddiginél szorosabb együttműködést alakítottak ki a hazai takarékszövetkezetek és a TakarékBank. A TakarékPont nevet viselő hálózatban részt vevő takarékszövetkezetek az ország minden pontján egységes – más bankok hasonló termékeivel közvetlenül összehasonlítható – lakossági termékeket kínálnak azonos márkanév és logó alatt. A Sajóvölgye Takarékszövetkezet a keleti régiókban az elsők között, idén év elején csatlakozott a hálózathoz – tájékoztatta lapunkat Kriston Nándor elnök-ügyvezető.

Tovább >>
 • Mi is valójában a TakarékPont? – kérdeztük elsőként az északi régió legnagyobb mérlegfőösszegű takarékjának vezetőjétől.

A TakarékPont a takarékszövetkezetek és a TakarékBank együttműködésének olyan megújított, minden eddiginél szorosabb formája, amelynek résztvevői egységes termékeket és szolgáltatásokat kínálnak azonos márkanév és logó alatt. A TakarékPont együttműködésben részt vevő fiókokban az eddig is jól ismert szolgáltatások mellett egységes banki, befektetési, lakás-előtakarékossági, biztosítási, illetve a közeljövőben már lízingkonstrukciókkal is találkozhatnak. Mindez lehetővé teszi, hogy a korábbinál szélesebb szolgáltatási palettát kínálhassunk, amely valamennyi fontos, bankfiókban elérhető szolgáltatást magában foglal. A TakarékBank által összefogott országos együttműködés óhatatlanul nagyobb biztonságot és rugalmasságot is jelent, emellett biztosítja, hogy mindig a legversenyképesebb megoldásokkal találkozzanak ügyfeleink.

 • Miben rejlenek a szoros együttműködés előnyei?

Elsősorban is egyesíti a takarékszövetkezetek erejét. Versenyképes termékeket, rugalmas megoldásokat kínál, ami különösen azért fontos, hiszen a kereskedelmi bankokkal szemben csak így vagyunk képesek felvenni a kesztyűt. A TakarékPont egyfajta minőségi védjegy: színvonalas közös termékek, alapos központi felkészítés jellemzik. Nem lebecsülendő előnyünk, hogy vidéki szervezettségünk révén az egységes termékkör értékesítése kiváló helyismeret mellett történik. A TakarékPont az ország minden pontján ugyanazokat a termékeket és szolgáltatásokat nyújtja, így azok összehasonlíthatóvá válnak más banki termékekkel. Az eddigi helyi megjelenés mellett a tagok országos szintű értékeket is megjelenítenek és közvetítenek ügyfeleiknek.

 • Milyen a szervezettsége a hálózatnak napjainkban?

Egyre több takarékszövetkezet csatlakozik hozzánk, jelenleg az ország takarékainak mintegy 35 százaléka áll mögöttünk. Ez hozzávetőleg 350 fiókot jelent. A Sajóvölgye hamarosan két új fiókkal is belép: az egyik Kisterenyén valósul meg, a másik pedig Vanyarcon. A többiek közül nagyon sokan elhatározták a csatlakozást, de annak feltételei vannak, s amíg azokat nem teljesítik, nem léphetnek a tagok sorába. Emellett azt is látni kell, hogy ismét felerősödött a takarékszövetkezetek közötti összeolvadás, éppen azért, hogy szavatoló tőke és mérlegfőösszeg tekintetében megfeleljenek az ún. Bázeli követelményeknek, ami várhatóan jövőre lép életbe, uniós követelményként. Az indulás pillanatában az elsődleges cél még nem a résztvevők számának, hanem a termékkörnek a bővítése volt. Sok takarékszövetkezet nem szívesen adja fel az elmúlt 50 évben alkalmazott arculatot, és bizonyos értelemben az önállóságról is le kell mondaniuk a TakarékPonthoz csatlakozóknak. Utóbbi ugyanakkor csak részben igaz: az önálló döntéshozatal lehetősége változatlanul adott. Nem elhanyagolható a tagsággal járó arculatváltás egyszeri költsége, és a közös termékpalettához szükséges informatikai rendszer bevezetése is adott esetben kisebb informatikai beruházásokkal járhat, amit a gazdasági válság közepette nem minden takarékszövetkezet vállal fel szívesen. Viszont a bővülő szolgáltatási kör egyre többeket csábít majd a csatlakozásra. Az azonban már most is elmondható, hogy az üzleti volument tekintve már most bőven 30 százalék fölötti súlyt képviselünk a teljes takarékszövetkezeti integráción belül. (A főbb mutatók – mérlegfőösszeg, hitel- és betétállomány – terén a TakarékPontok súlya jelenleg is 25-30 százalék között alakul.)

 • Mit hoznak a fejlesztések az egyes TakarékPont fiókoknak?

A fejlesztések révén a hálózaton belül már egy éve lehetővé vált az ügyfelek kölcsönös kiszolgálása a fiókok között, ez nagyon sokat javít a lehetőségeken. A szolgáltatásokat emellett kiterjeszthettük a mikro-, kis- és középvállalkozói ügyfélkörre is, s a következő időszakban számukra kifejlesztett hiteltermékkel és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal is megjelenünk a piacon. Ami pedig a lakossági ügyfélkört illeti, a közeljövőben különböző új, rugalmas megtakarítási konstrukciókkal bővítjük a már meglévőket.

 • Milyen termékeket kínál jelenleg a TakarékPont?

A TakarékPont számos lakossági szolgáltatástípust kínál. TakarékClassic név alatt többféle számlacsomag, valamint – forint és devizaalapú – hiteltermék található a palettánkon. TakarékPlus néven különböző külső szolgáltatóknak a TakarékPont hálózatán keresztül kínált speciális termékeit – lakás-előtakarékosság, biztosítás, a közeli jövőben lízingkonstrukciók, stb. – találjuk, míg a különféle számla- és befektetési termékek a már tavaly bevezetett TakarékInvest szolgáltatáskörben érhetőek el. Középtávon várhatóan vállalati termékek is felkerülnek majd a közös termékek palettájára.

 • Nem tartanak-e attól, hogy sok, a bankoknál hoppon maradt céges ügyfél – ismervén a takarékok jó forráshelyzetét – a TakarékPontokhoz folyamodik hitelért?

A feltételeken mi is szigorítottunk, hiszen a gazdasági helyzet és a BAR-lista növekedése ezt indukálta. Azt viszont örömmel vesszük, hogy azok az ügyfelek, akik banki kapcsolataiknál eddig nem vették figyelembe lehetőségként a takarékokat, most megjelennek nálunk. De továbbra is prudensen, kellő óvatossággal járunk el valamennyi ügyfélkör esetében – mondta végezetül Kriston Nándor.
 

Termék összehasonlítás

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...